Tekenen

Het grafische programma is bij de School4Stars gebaseerd op de Klassiek-realistische school voor beeldende kunst. Hier wordt veel aandacht gegeven aan techniek en het bestuderen van de afbeelding.

Lessen beginnen met een technische basisvorming en vervolgens wordt
er met het kleurenspectrum gewerkt. Kinderen tekenen eenvoudige onderwerpen en duidelijke vormen die de kinderen begrijpen.

Een belangrijk aandachtspunt voor deze groep is het overbrengen van de vrijheid van compositie.

1 Grafische vormgeving: werken met eenvoudige geometrische vormen. Leren werken met licht en schaduwen. Ruimtelijke composities. Basiskennis van stillevens.

2 Schilderkunst: Basiskennis van het kleuren- spectrum en kleurtonen. Monochrome stilleven (een kleur), contrastkleuren stilleven en geassocieerde kleurenstilleven. Basiskennis compositie en themagericht composities maken.

Beginners:

1.  Grafische vormgeving: Geometrische vormen en leren werken met licht en schaduw.
  2.  Schilderkunst: huishoudelijke eenvoudige onderwerpen. Stilleven van twee onderwerpen met verdere ontwikkeling in compositie en kleur.
  3.  Compositie: Basiskennis compositie. Thematische en vrije composities maken.

Gevorderden:

1.  Grafische vormgeving: Ingewikkelde Geometrische vormen, Gipsrozetten en tekenen van verschillende gipsmodellen.
  2.  Schilderkunst: Stilleven bestaande uit ingewikkelder huishoudelijke- , gipsvormen en gedrapeerde stoffen. Ingewikkelde kleuropgaven en het weergeven van structuren zoals hout, glas, keramiek etc. Zowel in grafische als schilderkunst.

Onze tekenopleiding geeft uw kind een compleet en gebalanceerde ervaring en bagage mee, opdat grafische kunst een onderdeel wordt van zijn of haar verdere leven.