Ballet

School4Stars leert kinderen dansen volgens de Russische «Vaganova methode». De Vaganova methode werd aan het begin van
de twintigste eeuw door de Russische ballerina en docente Agrippina Vaganova ontwikkeld. Dit systeem kreeg wereldwijd bekendheid en werd de basis van het choreografische onderwijssysteem in vele landen.

Ambitieuze en getalenteerde leerlingen die graag verder zouden willen, begeleiden we naar de dansacademies.

Onze dansopleiding wordt gekenmerkt door de praktijk gerichte aanpak en vele optredens. Vanuit een klassieke basis (Russisch ballet) leren onze leerlingen onder deskundige begeleiding de klassieke en modernere dans kennen.

De kinderen die voor onze dansopleiding kiezen zullen naast klassieke dans ook onderwijs krijgen in andere stijlen (moderne dans, caractère dans). De basis is echter klassiek.

De leerlingen dansen vaak in concerten voor ouders, concerten van de school en andere optredens.