Dansopleiding

De dansopleiding wordt gekenmerkt door de praktijk gerichte aanpak en vele optredens. Vanuit een klassieke basis (Russisch ballet) leren onze leerlingen onder deskundige begeleiding de klassieke en moderne dans kennen.
De kinderen die voor de dansopleiding kiezen zullen naast klassieke dans ook onderwijs krijgen in andere stijlen (moderne dans, caractere dans). De basis is echter klassiek.
Ambitieuze en getalenteerde leerlingen (topklas) die graag verder zouden willen, begeleiden we naar de dansacademies.
School4Stars leert kinderen dansen volgens de Russische Ā«Vaganova methodeĀ». De Vaganova methode werd aan het begin van de twintigste eeuw door de Russische ballerina en docente Agrippina Vaganova ontwikkeld. Dit systeem kreeg wereldwijd bekendheid en werd de basis van het choreografische onderwijssysteem in vele landen.

Eens in de twee jaar organiseert de school een educatief schoolreisje naar het buitenland in de meivakantie (optioneel), Ook ouders mogen dan mee op reis. In mei 2015 staat een schoolreisje naar Londen gepland.

Dansopleiding voor kleuters (leeftijd 4 en 5 jaar) is als volgt samengesteld:
2 uur per week ballet/lichaamsopbouw

Dansopleiding voor de onderbouw (leeftijd 6 tot en met 8 jaar) is als volgt samengesteld:
2 uur per week ballet
1 uur per week moderne dans
1 uur opbouw repertoir voor voorstellingen

Dansopleiding voor de bovenbouw (leeftijd 9 jaar en ouder) is als volgt samengesteld:
2 uur per week ballet/Spitzen
1 uur per week moderne dans
1 uur opbouw repertoir voor voorstellingen

Het rooster met tijdsstippen vindt u bij onze Leslokaties (menu links onderaan)